Zoeken


De EWVA Zeilpas

Wanneer je lid bent van de vereniging en een zeilpas hebt kun je varen met onderstaande schepen. Reserveren gaat via MijnEWVA. De menu opties in MijnEWVA worden vanzelf zichtbaar vanaf het moment dat je een Zeilpas hebt aangevraagd en deze is goedgekeurd.

optimist

Optimisten

Er zijn 4 optimisten beschikbaar. Een hiervan is een speciale wedstrijdboot (deze is ook nieuw) en kan alleen gebruikt worden na toestemming van de commissie materialen.

laser

Laser standaard

De vloot omvat 4 standaard lasers. Afhankelijk van het weer kun je varen met een radiaal, standaard of 470 tuigage

j22

J22 

De Internationale J22 is een populaire eenheidsklasse van kajuitboten met een vaste kiel. Er zijn twee J22 in vergelijkbare configuratie beschikbaar. Let op: de boten worden veel gebruikt tijdens de verenigingswedstrijden (donderdagavond wedstrijden). Op die momenten kunnen de boten alleen gereserveerd worden voor gebruik in de wedstrijd. Ook hier geldt. Wie het eerst reserveert, die vaart. 

fe28r

Fareast 28R

Dit zijn snelle race boten waarmee je wel 15 knopen (25 KM per uur) mee kan varen. De vereniging beschikt over twee van deze boten. De schepen worden voornamelijk gebruikt voor de verenigings- en externe wedstrijden. De boten zijn ook beschikbaar voor normaal gebruik binnen de zeilpas. Voorwaarde is wel dat je goede ervaring hebt met de boten.

prindle-18

Prindle 18

Binnen de vloot is er ook een Prindle voor wie een enkelromper te langzaam vindt. De boot is goed te varen met twee mensen. Zoals voor iedere andere boot ook geldt: ervaring vereist.

420

420 

De 420 is een snelle open zwaardboot waar in de trapeze hangen standaard is met wat meer wind. Ideaal voor de sportieve zeiler die niet bang is om wat nat te worden.