Zoeken


Jeugd activiteiten

Voor de jeugd werkt de vereniging samen met de Zeilschool Enkhuizen. Bij de zeilschool leert men de basisvaardigheden van het zeilen waarna men, door lid te worden van EWVA, tegen beperkte kosten verder kan zeilen bij EWVA. Zeilen is immers een praktijksport en waar leer je echt zeilen anders dan op het water?

Als je lid bent van EWVA kun je tegen lage kosten gebruik maken van de zeilpas. Daarnaast kan ieder lid op de vrijdag tijdens het 'vrijdagavond zeilen' gebruik maken van de boten die normaal gesproken voor de gebruikers van de zeilpas zijn. Tijdens het vrijdagavond zeilen vaar je kosteloos en vrijblijvend onder begeleiding met deze boten.  Zo kun je laagdrempelig kennismaken met de boten en kijken of een zeilpas ook iets voor jou is.

Regelmatig worden er activiteiten voor de jeugd ondernomen. Zowel voor de jongsten onder ons als voor de wat oudere jeugdleden. Onder jeugd worden leden tot en met 23 jaar gerekend.

Ook is er het Jeugdteam Far East 28 voor zeilers in de leeftijd van 12 t/m 23 jaar. Zij trainen het gehele jaar door. In de zomer nemen zij deel aan de donderdagavond wedstrijden en in de winter doen ze mee aan de competitie op de zondagen. Daarnaast nemen ze o.a. deel aan de Sportbotencup en de 24 uurs zeilrace. Overige externe wedstrijden zoals het Far East WK wordt in overleg en afhankelijk van de samenstelling gevaren.

Activiteiten voor de jeugd zijn o.a.: