Zoeken


Cursus Optimist zeilen 2023

zeillessen-in-optimist

 Wie woont of vakantie houdt in Enkhuizen wil natuurlijk “uit de voeten kunnen” op het water. Wat dat betreft ben je bij ons aan het juiste adres. Je hoeft zeker niet al te kunnen zeilen om bij ons te beginnen. Je moet wel kunnen zwemmen (da’s echt handig op het water ?), maar verder helpen wij je helemaal op weg.

Zeilen kan heel spannend lijken, maar dat valt best mee. We leren je de basisvaardigheden, zowel in theorie als in de praktijk. In het begin vaar je samen in de boot en later, of als je al ervaring hebt, mag je alleen. Uiteraard onder begeleiding van ons. Er zijn altijd twee instructeurs aanwezig. Na 8 lessen ben je al aardig op weg om zelfstandig (begeleid) te varen. Heb je al ervaring? Helemaal goed! Bij de cursus krijgt ieder op zijn niveau les.

 De cursus is bedoeld voor iedereen vanaf 8 jaar en is geschikt voor zowel beginners als iets meer gevorderden. Er wordt gevaren in de kom van de Compagnieshaven of -als het weer dat toelaat- voor het Enkhuizerzand dan wel achter de dam. Cursisten die alle lessen hebben gevolgd ontvangen na afloop het certificaat "EWVA cursus optimisten".

 De cursus bestaat uit 8 lessen van 09:00 tot 12:00 op de zaterdagochtend. Dit betekent dat er relatief veel zeiluren gemaakt kunnen worden. Ook aan theorie en praktische zaken als boten tuigen, knopen leggen, enz. wordt aandacht besteed. Afhankelijk van het weer gaat er meer aandacht naar de theorie of de praktijk. De groep bestaat uit maximaal acht kinderen om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven.

 De cursuskosten zijn € 99,- voor wie reeds jeugdlid is bij EWVA. Niet-leden betalen iets meer, namelijk € 130,- maar zijn daarmee direct jeugdlid voor de rest van 2023.

De cursus start op 29 april en loopt door tot 1 juli. Op 6 en 20 mei wordt er geen les gegeven.

De minimale leeftijd voor de cursus is 8 jaar. Daarnaast is het verplicht dat je beschikt over zwemdiploma A en B. Ook dien je een wetsuite te dragen. Voor een klein bedrag kun je deze bij iedere watersport winkel aanschaffen. Zwemvesten zijn ook verplicht, maar kunnen (gratis) geleend worden bij de vereniging. 

Voor meer informatie kunt u mailen naar gnidielpodguej.[antispam].@ewva.nl.

Inschrijven is niet meer mogelijk.

 

Let op: De laatste lesdag is in principe op 1 juli waarbij ook de certificaten feestelijk worden uitgereikt. Mocht er onverhoopt een cursusdag niet doorgaan vanwege ziekte van de instructeurs of heel erg slecht weer dan geldt 8 juli als "reservedag" voor de laatste les en de uitreiking van de certificaten. Hoewel het streven is om op 1 juli de cursus af te ronden is het verstandig in de planning hier rekening mee te houden.