Zoeken


Jeugd activiteiten

zeillessen-in-optimistOp 21 mei starten we een cursus Zeilen in Optimisten voor kinderen in de leeftijd van pakweg 7 t/m 11 jaar. De lessen worden gegeven op de zaterdagochtend van 09:00 t/m 11:00. In het hemelvaartweekend wordt er geen les gegeven.

De cursus is gericht op kinderen die voor het eerst het water op gaan en dus geen ervaring hebben. Daarbij gaan we uiteraard veel (begeleid) het water op, maar we besteden ook aandacht aan theorie en zaken als knopen leggen.

Tijdens de lessen zijn er twee instructeurs aanwezig en we geven les aan maximaal 8 kinderen tegelijkertijd. Op het water varen we in de kom van de compagnieshaven of als het water dat toelaat voor het Enkhuizerdam of achter de dam.

Voor deelname is het verplicht dat men beschikt over zwemdiploma B. Ook zijn de kinderen verplicht om een wetsuite te dragen. Voor een klein bedrag kunnen deze bij iedere watersport winkel worden aangeschaft. Zwemvesten zijn ook verplicht maar die zijn (gratis) beschikbaar vanuit de vereniging.

Data, kosten en inschrijven