Zoeken


Cursus Optimist zeilen

Zin om te leren zeilen? Dan zit je bij ons helemaal goed! Op 18 mei 2024 starten er weer nieuwe cursussen. Of je nu een beginner bent of al een beetje weet hoe je moet zeilen, wij zijn er voor je. Eén ding is wel belangrijk: je moet kunnen zwemmen – dat is best handig op het water, toch? 😄 Verder zorgen wij ervoor dat je alles leert wat je nodig hebt.

Zeilen lijkt misschien een beetje spannend, maar geloof ons, het is superleuk! We beginnen met de basis, zowel in de klas als op het water. In het begin zeil je samen met anderen, en als je het eenmaal onder de knie hebt, mag je ook zelf sturen. Natuurlijk wel met onze instructeurs in de buurt, want veiligheid gaat voor alles. We hebben altijd twee instructeurs klaarstaan om te helpen.

In 2024 hebben we twee toffe cursussen voor jullie:

  1. Cursus Optimist Zeilen I: Perfect voor de starters.
  2. Cursus Optimist Zeilen II: Voor de zeilers die al wat meer weten en kunnen.

We zeilen in de Compagnieshaven of, als het weer meezit, bij het Enkhuizerzand of achter de dam. Aan het eind van de cursus krijg je zelfs een echt "EWVA cursus optimisten" certificaat als je alle lessen hebt gevolgd. Cool, hè?

Elke cursus heeft 8 lessen op zaterdag. Dat betekent een heleboel tijd op het water! We leren je niet alleen zeilen, maar ook hoe je een boot klaarmaakt, knopen legt, en nog veel meer. Afhankelijk van het weer focussen we meer op praktijk of theorie. En geen zorgen, we houden de groepen klein (max 8 kinderen) zodat iedereen genoeg aandacht krijgt.

Dus, klaar om te zeilen? Wij zijn er klaar voor! 🌊⛵

 

 

Optimist zeilen I

Optimist zeilen II

Leeftijd vanaf

8 jaar

8 jaar

Maximaal aantal deelnemers

8

6

Aantal lesdagen

8

8

Data

18 mei, 25 mei, 1 juni, 8 juni, 15 juni, 22 juni, 29 juni, 6 juli

Reservedagen (indien uitval reguliere data)

13 juli, 20 juli

Tijd

09:00 - 11:30

12:30 – 15:00

Vooropleiding

Zwemdiploma A en B

Zwemdiploma A en B

en
Optimist zeilen I
dan wel
aantoonbaar kunnen:

Overstag gaan
Opkruisen
Aan de wind varen
Zelfstandig optuigen

Aantal lessen

8

8

Kosten jeugdlid

€ 99,-

€ 99,-

Kosten geen lid (incl. 1 jaar lidmaatschap)

€ 129,-

€ 129,-

 

🌊 Klaar om te leren zeilen bij EWVA? Hier wat extra info over de kosten en voorwaarden:

 

  • Wat kost het? Nou, als je al jeugdlid bent bij EWVA, betaal je maar € 99,- voor de hele cursus. Nog geen lid? Geen probleem! Voor € 129,- doe je mee met de cursus én ben je de rest van 2024 lid van onze club. Best een goede deal, toch?
  • Leeftijd en zwemmen? Je moet minstens 8 jaar oud zijn en je moet je zwemdiploma's A en B hebben. We willen natuurlijk dat iedereen veilig is op het water.
  • Wat trek je aan? Een wetsuit is verplicht. Die kun je bij elke watersportwinkel kopen voor een klein bedrag. Zwemvesten zijn ook nodig, maar maak je geen zorgen, die kun je gratis van ons lenen.
  • Wanneer is de laatste les? We mikken op 6 juli om de cursus af te ronden en de certificaten uit te reiken. Feestje! 🎉 Mocht het weer of iets anders roet in het eten gooien, dan hebben we 13 en 20 juli als reservedagen. Handig om te weten voor je planning.

 

 

 Vragen of meer info nodig? Stuur ons gerust een mailtje op gnidielpodguej.[antispam].@ewva.nl  We horen graag van je! Dus, ben je er klaar voor om te zeilen? Wij wel! ⛵🌞