Zoeken


De Enkhuizer Watersport Vereniging 'Almere' (EWVA) heeft haar thuishaven in de Compagnieshaven te Enkhuizen. Sinds onze oprichting op 2 oktober 1933 hebben we als doel om de watersport in al haar facetten te stimuleren en een warme band tussen de leden te bevorderen.

Bij onze oprichting heetten we 'Watersport Vereniging Almere', verwijzend naar het deel van de Zuiderzee dat we nu kennen als IJsselmeer en Markermeer. Na de inpoldering van de Zuiderzee en de opkomst van de stad Almere, hebben we onze naam aangepast.

Ons clubhuis ligt aan het Krabbersgat in Enkhuizen en biedt een prachtig uitzicht over het IJsselmeer. Het bevindt zich boven de 'Mastenbar' en beschikt over een eigen (dak)terras. Het IJsselmeer biedt alle ruimte voor onze activiteiten, zoals toertochten, wedstrijden in kajuitzeiljachten en open boten, opleidingen en evenementen. De jeugdactiviteiten vinden plaats in de havenkom of achter de Oostdam, op beschermd en rustig water.

Kortom, EWVA is een vereniging waar veel watersporters zich thuis voelen, met een schitterend stuk ruim water voor de deur.

Opgericht op 2 oktober 1933. Aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond.

dji-fly-20240526-173020-5-1716737430112-photo-optimized

Onze verenigingsdocumenten kun je hieronder downloaden