Zoeken


De EWVA zeilpas

EWVA beschikt over een vloot van open zeilboten die gebruikt kunnen worden door de leden. Voorwaarde hiervoor is het afnemen van een jaarabonnement, ook wel bekend als de Zeilpas. Door middel van de Zeilpas kun je vrijwel onbeperkt gebruik maken van de verschillende boten waaronder diverse optimisten, Lasers, J22’s en Far East 28 boten.

De zeilpas biedt leden de gelegenheid, om tegen een zeer beperkt bedrag, het hele seizoen gebruik te kunnen maken van de boten. Voorwaarde is wel dat je de kennis en kunde hebt om met de boten te kunnen varen. Er wordt dus vanuit gegaan dat je al kunt zeilen. Mocht je daar nog aan twijfelen, maar heb je wel al enige ervaring, vaar dan eerst een aantal keren mee tijdens het vrijdagavond zeilen. Dan is er ook begeleiding.

Hoe werk de zeilpas?

Als je een zeilpas hebt kun je de boten via ons online reserveringssysteem reserveren. Dat gaat per dagdeel (de ochtend van zonsopgang tot 13:00 of van 13:00 tot zonsondergang). Je kunt per boot maximaal 1 dagdeel per dag reserveren. Reserveren doe je in MijnEWVA.

Met uitzondering van de J22’s. Die kunnen, na toestemming van iemand van de commissie materialen, voor maximaal 3 dagen (2 nachten) gebruikt worden.

Wie varen met een zeilpas?

Een zeilpas is persoonlijk en het recht om met de boten te zeilen is niet overdraagbaar. Wel mag je als zeilpashouder mensen meenemen als je gaat zeilen. Sommige boten zijn immers niet geschikt om mee te zeilen in je eentje.

Andere leden mag je onbeperkt meenemen als je gaat zeilen. Niet leden mogen maximaal 3 keer in een jaar meezeilen. Willen ze vaker meezeilen? Dan dienen ze lid worden van de vereniging. Dat is sowieso een goed idee als je van zeilen houdt.

Onderhoud aan de boten

Als zeilpashouder wordt van je verwacht dat je meehelpt aan het onderhouden van de vloot. Dit is niet vrijblijvend, maar verplicht voor iedere zeilpashouder. We zijn geen verhuurbedrijf en de opbrengsten van de zeilpassen is alleen bedoeld voor het aanschaffen of vervangen van het materiaal.

Wat wordt er van je verwacht?

  • Als je schade maakt dat je dit direct meldt via MijnEWVA.
  • Als je schade maakt of constateert je niet alleen meld, maar -als dit eenvoudig op te lossen is- dit ook direct herstelt. Hiervoor zijn materialen en gereedschap beschikbaar.
  • Dat je enkele keren per jaar meehelpt aan het schoonmaken, poetsen en onderhouden van de boten. Dit kan op een van de “poetsdagen” of gedurende het seizoen als er iets moet gebeuren.

Kwalificeren voor het gebruik van een bepaald type boot

Als je een zeilpas neemt wordt er contact met je opgenomen door iemand van de commissie materialen. Tijdens dat gesprek wordt er uitleg gegeven en wordt in overleg bepaald welke boten je kunt reserveren. Dit is gebaseerd op je kennis, kunde en ervaring. Heb je geen ervaring met een bepaalde boot en wil je daar wel mee varen, zoek dan een ander lid met ervaring of vaar mee op het vrijdagavond zeilen. Zodra je voldoende ervaring met de boot hebt, kun je toestemming vragen aan de commissie om ook de betreffende boot te gebruiken.

Wat kost een zeilpas?

Er zijn diverse soorten zeilpassen. Onderstaand vind je de tarieven voor 2021:

1e zeilpas gezin

€ 299,-

1e zeilpas in een gezin (24 jaar of ouder)

extra zeilpas gezin

€ 125,-

Extra zeilpas voor leden in een gezin wonende op hetzelfde adres

Jeudpas

€ 125,-

Voor jeugd t/m 23 jaar

Ben je al lid en wil je een zeilpas? Log dan in op MijnEvwa en vraag een zeilpas aan op deze pagina.

Heb je nog vragen over de zeilpas? Neem dan contact op met de commissie materialen of bel met een van de commissie leden.

 

Bovenstaande is tevens verwoord in het zeilpas reglement. Dat kun je hier bekijken.

 

Commissieleden materialen

Theo Gebhard - 06 55 71 09 33

Agnes Koot

Email: nelairetam.[antispam].@ewva.nl