CWO cursus

Kinderen met een zwemdiploma kunnen bij EWVA terecht voor de opleiding eenmans zwaardboot. EWVA heeft beschikking over verschillende optimisten, lasers en een 420 om cursussen in te geven. De begeleiding vindt plaats door CWO gecertificeerde instructeurs. Om het voor de cursisten uitdagend te houden wordt er in de 3-delige cursus een variëteit aan boten ingezet. Uiteindelijk worden ook de J-22 jachten gebruikt om de cursisten voor te bereiden op zelfstandig varen met kajuitboten. Wanneer er geen wind staat wordt er altijd een alternatief programma gevolgd waarbij de cursisten spelenderwijs zich steeds zekerder gaan voelen op het water. Wanneer de CWO 1 t/m 3 cursusdelen met goed gevolg zijn doorlopen kunnen de cursisten een zeilpas aanvragen zodat ze zelfstandig verder kunnen varen bij EWVA.

Er zijn meerdere organisaties die CWO opleidingen verzorgen. Derhalve is er ook voor gekozen om het CWO stramien aan te houden. Dit zorgt namelijk voor flexibiliteit voor de cursisten en de cursusorganisaties. Cursisten kunnen met hun vorderingsstaat of diploma bij elke CWO aangesloten organisatie verdere voortgang maken in hun cursussen of deze afronden.

De CWO cursus is als volgt opgebouwd:

CWO Zwaardboot eenmans/tweemans I

Deze opleiding is bedoeld voor personen die nog nooit gezeild hebben. Tijdens de opleiding worden systematisch de beginselen van het zeilen bijgebracht. Het diploma omvat de eenvoudige basisvaardigheden zoals op- en aftuigen, sturen, bediening van de zeilen en overstag gaan, aangevuld met de bijbehorende theorie over veiligheid en enkele vaarregels op het water. Dit alles onder gunstige omstandigheden: onder toezicht, met regelmatige wind t/m kracht 3 Beaufort in rustig en beschut vaarwater. 

CWO Zwaardboot eenmans/tweemans II

Cursisten die deze opleiding willen volgen, worden verondersteld de beginselen van het zeilen, zoals behandeld bij Jeugdzeilen I, te beheersen. Het diploma omvat naast de eerder genoemde basisvaardigheden ook manoeuvres als opkruisen, aankomen aan hoger wal etc., aangevuld met de bijbehorende theorie. Alles onder redelijke omstandigheden: niet te druk vaarwater op meren en plassen, overdag met voldoende zicht, t/m windkracht 4 Beaufort.

CWO Zwaardboot eenmans/tweemans III

Het diploma omvat zowel de basis- als de gevorderdenmanoeuvres zoals aankomen aan hoger wal én lager wal. Verder worden er bijzondere technieken en de beginselen van het wedstrijdzeilen behandeld. Dit alles onder alle omstandigheden op meren en plassen t/m windkracht 5 Beaufort. De theorie sluit aan bij het gevorderdenniveau.

IMG_1642-resized.jpg

onze partners

                                                                       Klik op het logo van onze partners hieronder om op hun website te komen