EWVA vaart zich op de kaart

Nu de nieuwe boten gearriveerd zijn en met grote dank aan de vele enthousiaste vrijwilligers en gulle sponsoren kunnen we er nu ook al gebruik van maken. De eerste trainingen zijn aangevangen en dienen een tweeledig doel. Op dit moment worden de trainers opgeleid om de gebruikers straks wegwijs te maken op de boten en te helpen de schepen te mannen. Daarnaast wordt er getraind voor de VoC cup die EWVA organiseert op 11, 12 en 13 september. Dit wordt een groots evenement en gezien het internationale deelnemersveld mogen we dit wel het eerst officieuze WK noemen.

Dat EWVA zich hiermee in de kijker vaart is wel duidelijk gezien de belangstelling voor de evenementen die EWVA om de wedstrijden organiseert. Het programma voor de wedstrijdteams wordt komend weekend al serieus met de deelname in het ORC 1 veld van de Flevorace. Dit is het eerste meetpunt voor de teams. Daarna en bij geschikt weer varen onze 2 reclamezuilen rond tijdens de 24 uurs om aan het einde van de campagne deel te nemen aan de VoC cup 2015.

Het is fantastisch om te zien met hoeveel enthousiasme de deelnemers rondvaren en weer van de boten afstappen. Eveneens geweldig is dat we alleen deze week al  4 nieuwe leden hebben mogen begroeten binnen onze vereniging vanwege deze campagne.

De doop van de schepen zal volgende week zaterdag plaatsvinden. Iedereen ontvangt hiervoor een uitnodiging en het belooft een spektakel te worden. Komend weekend varen de boten dus nog incognito maar ze zijn te herkennen aan intens geconcentreerde schepelingen op voornamelijk witte schepen met strakke zeiltjes wellicht ergens voor in het veld.

Succes!!

onze partners

                                                                       Klik op het logo van onze partners hieronder om op hun website te komen