Vrijdagavond zeilen

 Een heerlijk vrijdagavondje zeilen.

Afgelopen vrijdagavond was het de derde keer dat een gedeelte van de vloot van EWVA uitvoer samen met nog andere enthousiaste leden met eigen boot. Jong en oud samen een wedstrijdje varen achter de Oostdam onder toeziend oog van 2 Rib bemanningen, die startjes verzorgden en daar waar nodig assistentie verleenden. Leuk om te zien dat de laatste jonge lichting van onze CWO zeilopleiding nu de kans pakken om hun geleerde zeilkennis in de praktijk te brengen. Ook een leerling van de “Enkhuizer Zeilschool” is daar een van. Verscheidene leden van onze vereniging in het bezit van een zeilpas hebben de kans waargenomen om eens een andere boot uit te proberen of samen met iemand die net wat meer ervaring heeft op een J22 te stappen om zo later met meer kennis van de boot deze zelfstandig mee te kunnen nemen.

Voor diegenen die in het bezit zijn van Klein vaarbewijs I en II en ervaring willen opdoen in een Rib kunnen zich altijd aanmelden om op deze vrijdagavond aan boord te stappen op een van de Rib’s. Aanmelden kan via info@ewva.nl onder vermelding “Vrijdag Rib”,  naam en de gewenste vrijdagavond.

In de loop van het seizoen kunnen er nog enkele items toegevoegd worden, te denken aan een avond samen varen op een Far East, ook voor leden die niet in het bezit zijn van een zeilpas, gewoon om eens te ervaren hoe dat zeilt. Daar zal vooraf aan de geplande vrijdagavond een berichtje voor langs komen via de mail.

Nieuwsgierig geworden….kom gewoon langs op de vrijdag. Vanaf 18:00 uur zal er al wat reuring zijn bij de slipway. Ben je al zeker dat je ook wilt komen zeilen op deze avond geef je dan op via info@ewva.nl , dan nemen wij contact met je op.

Wat is er nog fijner dan aan het einde van een drukke week lekker uit te waaien en rond negen uur bij een ondergaand zonnetje de haven weer op te zoeken.

Met vriendelijke zeilersgroet, Het vrijdagavondteam 

onze partners

                                                                       Klik op het logo van onze partners hieronder om op hun website te komen