VOC Cup 2016

Na de North Sea Regatta, gevolgd door de Almere Regatta en het Deltaweekend, wordt de Nederlandse ORC Sportboten competitie afgesloten met de VOC Cup, het Open Klassenkampioenschap ORC Sportboats.
Het kampioenschap wordt georganiseerd door EWVA op het IJsselmeer voor de kust van Enkhuizen van 9 t/m 11 september 2016.

VOC Cup
In September 2015 organiseerde EWVA de eerste VOC Cup. FarEast28R’s en MaxFun25’s uit Nederland, Duitsland, Zweden en zelfs uit China streden toen in aparte klassen. De zeilers, sponsoren, overige toeschouwers en de Gemeente Enkhuizen ontmoetten elkaar zowel op de walkant als op het water. De naam van het evenement verwijst naar de lange zeilhistorie van Enkhuizen. De eerste Nederlandse zeiler die China bezocht was geboren in Enkhuizen in 1544. Nu in 2016 organiseert EWVA het eerste Open Klassenkampioenschap voor ORC Sportboats, in samenwerking met de Noordzeeclub en onder auspiciën van het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond (KNWV). Er wordt gestreden om de VOC Cup.

ORC Sportboats
De ORC Sportboats Class is een, zowel in Nederland als internationaal,  snel groeiende kielbootklasse. Deze klasse dicht het gat tussen kleine open boten en de traditionele ORC en IRC gemeten kajuitboten. Hi-tech, spectaculair en goed betaalbaar, ook voor Watersportverenigingen. 
The ORC Sportboats Class bestaat uit zeer bekende types als J-70, Hunter707, FarEast28R, Maxfun 25, Melges24 en vele andere.
Tijdens de VOC Cup wordt Triple Number Scoring toegepast.
Deelnemers moeten een geldige 2016 ORC meetbrief hebben in de IMS divisie “Sportboat”.
De wedstrijden starten op vrijdag 9 september om 14.00 uur op het IJsselmeer nabij Enkhuizen. Op zaterdag en zondag worden de wedstrijden gezeild vanaf 10.00 uur in de morgen. De prijsuitreiking geschiedt door burgermeester Jan Baas op zondagmiddag 11 september rond 15.00 uur in het clubhuis van EWVA in de Compagnieshaven. Iedereen is welkom.

onze partners

                                                                       Klik op het logo van onze partners hieronder om op hun website te komen