In memoriam Klaas Enzlin

Op 13 juli 2017 is in alle rust van ons heen gegaan ons oud lid en oud donateur Klaas Louis Enzlin op een leeftijd van 85 jaar. 
Klaas was de zoon van medeoprichter van onze vereniging George Enzlin.
In oude krantenartikelen prijkte regelmatig de naam Klaas Enzlin, dat hij het erepodium weer mocht betreden met zijn geliefde ‘Havik’.
Met de helmstok tussen duim en wijsvinger was hij menig een te snel af.
De ‘Havik’ was de oude boot van Klaas de Vries ook medeoprichter van onze vereniging en vader van ons erelid Cees de Vries.
Ook was Klaas in zijn jonge jaren bemanningslid op de ‘Donderstien’ (een 12m2 Sharpie), van Pe Hansen (vader van Edwin Hansen) die op landelijk niveau wedstrijd zeilde tegen zeilkanonnen als de gebr. Kraan, Bouw van Wijk etc.
Vele ‘babyboomers’ hebben de kunstjes van het zeilen en wedstrijdzeilen van Klaas mogen leren.
Zijn fysieke en geestelijke gesteldheid zaten hem niet mee, waardoor hij relatief vroeg zijn geliefde ‘Havik’ moest verkopen.
De afgelopen 25 jaar bezocht ik Klaas eerst thuis en later in het verzorgingshuis ‘Overvest’ enkele malen per jaar, maar steevast op oudejaarsmiddag. 
Hij kon dan reikhalzend uitzien naar de zelfgemaakte appelflappen, de verhalen rond het zeilen, de oudere leden en het wel en wee van onze club.
Velen van ons zullen warme herinneringen, anekdotes etc. aan Klaas mogen bewaren.
Klaas zijn laatste tocht is ingegaan, de crematie zal in stilte plaatsvinden.
Gelegenheid tot condoleren is op dinsdag 18 juli a.s. van 19.00 tot 19.30 uur in de Tuinkamer van verzorgingstehuis ‘Overvest’ Lijsterbesstraat 2 Enkhuizen. 

Rem. C. Schuijt, erelid

 

onze partners

                                                                       Klik op het logo van onze partners hieronder om op hun website te komen