Foto-impressie donderdagavondwedstrijd 20 augustus jl. 

Door alle beperkingen tijdens het voorjaar door, je weet wel…., is eindelijk onze eerste officiële  zomerwedstrijd van 2020 mogelijk. Het belooft een prachtige warme zomeravond te worden met windje 2-3 uit het zuidoosten.

Op mijn EWVA zeilpas app komt een oproep langs met de vraag of er iemand  op wil stappen aan boord van de boeienboot van deze avond.

Na een warme week met heel wat uurtjes aan boord van de Lucky Bird, die door een aantal mensen even grondig aangepakt wordt, zodat deze dame tijdens de  komende Sportboat Cup op 12 en 13 september netjes tevoorschijn kan komen als waardig startschip van EWVA, heb ik wel zin om even uit te waaien, dus meld ik mij.

Ik word verwacht om 18.30u bij de opslag om te helpen die enorme boeien aan boord van de rubberboot te brengen. Marcel Keesman is reeds aanwezig en is vanavond de klos om die zware gewichten aan de boeien te haken en overboord te zetten en na de wedstrijd weer aan boord te hijsen ( zijn zoon doet dat normaal), want ja… het zwakke geslacht op leeftijd  met versleten schoudertjes…daar heb je niet zoveel aan, maar kan wel aan het stuurtje zitten. Een leerzame avond voor mij om te zien hoe dat in zijn werk gaat boeien uitleggen.

En dan ben je ook nog eens in de gelegenheid om deze spannende pot van dichtbij mee te maken, want dat is het. Er wordt serieus wedstrijd gevaren…de foto’s laten spannende momenten zien van bakboord/stuurboord en drukke boeirondingen en wat een fotogenieke momenten met prachtig kleuren spektakel.

Ik ben weer afgekoeld en heb genoten. Hopelijk komen er nog meer van deze mooie avonden. Dus zeilers…meld je aan en doe mee, het mag weer en is een prima remedie om te ontspannen in deze malle tijd.

Tot later, Agnes Koot

 

onze partners

                                                                       Klik op het logo van onze partners hieronder om op hun website te komen